Cumhuriyetimizin ilanının 98. yıl dönümü olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ilçemizde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Saat 10:00'da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanında öğrencilerimiz, halkımız ve daire amirlerimizin hazır bulunması ile başlayan kutlama etkinlklerinde ilk olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete irtihal etmiş Aziz Türk Büyüklerinin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımızın okundu. İlçe Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve Garnizon Komutanımız törene katılanların bayramını kutladılar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yayınladığı kutlama mesajının okunmasının ardından İlçe Kaymakamımız Zikrullah Erdoğan günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Öğrencilerimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını anlatan şiir ve orotorya gösterilerini sergilemesini takiben jimnastik grubunun gösterileri sahne aldı. Uluborlu Türk Musiki Korosunun mini konseri sonrasında resmi geçit töreni yapıldı ve gündüz programı sona erdi. Kutlama etkinlikleri akşam yapılacak fener alayı ve Uluborlu Türk Musiki Korosunun belediye kapalı düğün salonunda yapacağı konser ile devam edecek.