Bölgemizin en eski organizasyonlarından olan ve bu yıl 44.sü gerçekleştirilen Uluborlu Yağlı Pehlivan Güreşleri 23 Temmuz 2022 tarihinde ilçemizde yapıldı. Yoğun katılımın olduğu güreşlerimize hem sporcu hem de seyircilerin ilgisi büyük oldu. 33 başpehlivanımız ve toplamda 400 pehlivanın katıldığı güreşlerimiz kıran kırana geçti. Kırkpınar güreşlerinin rövanşının yaşandığı final müsabakalarında Cengizhan Şimşek’i yenen Mustafa Taş Uluborlu Yağlı Pehlivan Güreşlerinde başpehlivan oldu. Güreşlerimize katılamayan güreş severler için Kanal V ve belediye başkanlığımızın sosyal medya hesaplarından canlı yayın yapıldı.

2022 yılı için yapılan güreş ağalığı ihalesini de 300 bin lira ile Uluborlulu iş insanı Tanyer İnşaat Ltd.Şti.’nin sahibi Münir Tanyer aldı.