Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle kutlama etkinlikleri düzenlendi. Saat 09:00 da Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan etkinlikler saat 10:00'da Demokrasi Şehitleri Meydanında devam etti. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde Milli Marşımız okundu. İlçe Kaymakamımız, Garnizon Komutanımız ve Belediye Başkanımız halkımızın ve öğrencilerimizin bayramını kutladılar. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Spor İlçe Müdürümüz Barış Karcı yaptı. İlçemizde ikamet eden Kıbrıs Gazimiz Veli Erdoğan'ın okuduğu şiirin ardından ilçemiz gençlerini temsilen Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulundan bir öğrencimiz konuşma yaptı. Ail Orhan Kirişoğlu İlkokulu öğrenci topluluğunun hazırladığı halk oyunları gösterilerini takiben günün anlam ve önemine binaen şiirler okundu. İlçemiz güreş kulübünün hazırladığı jimnastik gösterilerinin ardından ise ilçemiz Halk Eğitim Merkezinde taekwondo kursu alan öğrencilerin gösterileri sergilendi. Okunan şiirlerin sonrasında ise 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle ilçemizde düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.