Aziz Türk Milleti’nin bağımsızlığına ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı’mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 101. yıldönümünde ilçemizde İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü düzenlendi. Alaaddin Keykubat Halk Kütüphanesi Konferans salonunda saat 10:00'da başlayan etkinliklere İlçe Kaymakamımız, Garnizon Komutanımız, Belediye Başkanımız, daire amirlerimiz, öğrencilerimiz ve halkımız katıldılar. İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve İstiklal Savaşı yıllarını konu alan programda şiirler okundu, orotorya gösterisi düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan sinevizyon gösterisi yayınladı ve günün anlam ve önemine istinaden düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller takdim edildi.