15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
  • Nöbetçi Eczaneler
  • ()
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. Yıl dönümünde ilçemizde anma törenleri düzenlendi.

15 Temmuz 2019 Pazartesi saat 10:30’da kaymakamlık binası önünden Dereköy’de bulunan şehitliğe geçildi. Burada imam hatiplerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve Dereköy’lü şehidimiz Fuat Özdemir başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için dua edildi.

Programa İlçe Kaymakamımız Şahin Demir, Belediye Başkanımız Mehmet Aziz Tuna, daire amirlerimiz, şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve vatandaşlarımız katıldılar.

Öğle namazını müteakip Musluk Camisinde vatanın bölünmez bütünlüğü için canını hiçe sayarak şehit düşen tüm vatan evlatlarımız için mevlid okundu. Öğle namazını müteakip şehit yakınları ve gazilerimiz için öğle yemeği verildi.

Anma törenlerinin gündüz programı bu şekilde sona erdi. Akşam programı ise saat 20:30’da Uluborlu Devlet Hastanesi önünden Demokrasi Şehitleri Meydanına kadar yapılan milli birlik yürüyüşü ile devam etti.

Meydana tüm katılımcıların toplanmasının ardından program ebediyete intikal eden şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Hemen sonrasında ise Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu ve İlçe Müftümüz Hüseyin Korkmaz tarafından dua yapıldı.

Gecenin açılış konuşmasını Belediye Başkanımız Mehmet Aziz Tuna yaptı. Belediye Başkanımızın konuşmasının ardından meydana kurulan dev ekranda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da halka seslenişi izletildi.

Daha sonra kürsüye İlçe Kaymakamımız Şahin Demir çıktı. İlçe Kaymakamımız Şahin Demir’in konuşmasından sonra ise 15 Temmuz 2016 gününü anlatan videolar izletildi.

Saatler 00:13’ü gösterene kadar meydanda anma etkinlikleri bu şekilde devam etti. 00:13’te ise tüm camilerimizde sala okunması ile birlikte Demokrasi Şehitleri Meydanında düzenlenen etkinlikler sona erdi.

| |   | | | Okunma Sayısı: 999