15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü
  • Nöbetçi Eczaneler
  • ()
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. Yıldönümünde ilçemizde anma törenleri düzenlendi. 15 Temmuz Pazar günü İlçe Kaymakamımız Cem Gümrükçü, Belediye Başkanımız Mehmet Ünverdi ve daire amirlerinin katılımıyla Dereköy Köy Kabristanında bulunan Şehit Fuat Özdemir’in kabri ziyaret edildi. Burada Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz adına dua edildi. Öğle namazından önce şehitlerimiz için Musluk Camisinde Mevlid-i Şerif okundu.

Saat 14:00’da ilçe protokolü, şehit yakınları ve gazilerimizin katılımıyla Topraklık Mahallesinde bulunan Belediye Başkanlığımıza ait piknik alanında yemek programı düzenlendi.

MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

Etkinliklerin akşam programı ise saat 19:30’da Uluborlu Devlet Hastanesi önünde ilçe protokolü ve vatandaşların hazır bulunmasının ardından Milli Birlik Yürüyüşü ile devam etti. Eline bayrağını alan yüzlerce kişi Demokrasi Şehitleri Meydanına yürüyüş yaptı. Meydandaki etkinlikler ise saat 20:00’da yürüyüşe katılanların Mehter Marşı eşliğinde meydana girmesi ile başladı.

Yüzlerce kişinin meydandaki yerini alması ile birlikte program başladı. İlk olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden Aziz Türk Büyükleri ve şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde İstiklal Marşımız okundu.

15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan kısa belgesel sunumlarının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak tüm şehitlerimiz ve gazilerimiz için dua edildi. Belediye Başkanımız Mehmet  Ünverdi ve İlçe Kaykamamımız Cem  Gümrükçü günün anlam ve önemini anlatan konuşmalar yaptılar.

Konuşmaların ardından saatler 22:00’ı gösterdiğinde meydana kurulan dev ekrandan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması yayınlandı. Sonrasında gece boyunca 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan belgeseller seyredildi. Saatler 00:13’ü gösterdiğinde tüm camilerimizden Sela okundu ve program sona erdi.

Etkinlik süresince Belediye Başkanlığımız tarafından programa katılanlara ikramlarda bulunuldu.

| |   | | | Okunma Sayısı: 712