ÇİNLİLER ULUBORLU KİRAZINI DALINDAN TOPLADILAR
Bugün ilçemize gelen bir grup Çinli turist kiraz bahçesinde dalından kiraz topladılar.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının (BAKA) turizmin yıla yayılması amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında kirazın da turizm ürünü olması için yapılan girişimler somut gelişmeler sağlamaya başladı. Kirazın çiçeklenme döneminde ilçemize gelen turist kafilelerinden sonra kiraz hasadı yapmak için de bugün bir grup Çinli turist tur kapmasında ilçemizi ziyaret etti.

Sabah 10.00 sularında ilçemize gelen turist kafilesini karşılayan Belediye Başkanımız Mehmet ÜNVERDİ kafileye ilçemiz hakkında bilgiler verdi.
Sonrasında kiraz bahçesinde turistlere Uluborlu Kirazı hakkında bilgiler verdi. Kirazın nasıl toplandığını Başkanımız Mehmet ÜNVERDİ bizzat kendisi göstererek ilçemize gelen turistlere kiraz toplama hakkında detaylar aktardı.
Misafirlerimiz Belediye Başkanlığımızın özel olarak hazırlattığı hasır sepetleri kendi topladıkları kirazlarla doldurdular.

Kiraz bahçesinde yaptıkları fotoğraf çekimlerinin ardından turist kafilesi ilçemizden ayrıldılar.

Bilgi İşlem / 07.07.2015