İYİ TARIM UYGULAMASI ve GLOBAL GAP BELGESİ SERTİFİKA TÖRENİ

İlçemizde bugün iyi tarım uygulaması ve global GAP belgesi dağıtım töreni düzenlendi.

Saat 11.00’da Belediye Düğün Salonunda düzenlenen törene ilçe Kaymakamımız Adem ÇELİK, Belediye Başkanımız Mehmet ÜNVERDİ, Garnizon Komutanımız İhsan ÇINAR, Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüz Cenk ŞÖLEN, İlçemiz daire amirleri ve çiftçilerimiz katıldılar.

Uluborlu Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığımız önderliğinde ilçemizde faaliyet gösteren 3 adet tarımsal kalkınma kooperatifi altında bir araya getirilen 179 çiftçiye kiraz, elma ve gül üretiminde iyi tarım uygulaması sertifikası alınmış, ayrıca kiraz üretiminde global gap belgesi alınmıştır.

Program Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş aziz Türk büyükleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Programın açılış konuşmasını Belediye Başkanımız Mehmet ÜNVERDİ yaptı. Başkanımız konuşmasında Uluborlu kirazının gidişatından bahsetti ve sertifikalı üretim yapılmasının önemini vurguladı.

Daha sonra İlçe Kaymakamımız Adem ÇELİK ve Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk ŞÖLEN konuşmalarını yaptılar.

Programın son kısmında ilçemizde faaliyet gösteren tarımsal kalkınma kooperatiflerine sertifikaları takdim edildi.

Tören tertiplenen ikramların ardından sona erdi.

Bilgi İşlem / 13.08.2015