38.GELENEKSEL ULUBORLU KİRAZ FESTİVALİ

38.Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali bugün saat 19.00’da kapalı Pazar alanında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Saat 19.00’da ilçe protokolünün katılımıyla Cumhuriyet Meydanında festival etkinliklerinin ilk ayağı olan açılış töreni ve Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı.

Festivalin ramazan ayına denk gelmesinden dolayı ilçemiz kapalı pazar alanında düzenlenen etkinlikler açılış konuşmaları ile başladı. Programın açılış konuşmasını Belediye Başkanımız Mehmet ÜNVERDİ yaptı. Başkanımız konuşmasında ilçemizde kiraz sezonunda yaşanan sıkıntılara değinerek sorunların çözümünde Isparta Valisi Vahdettin ÖZKAN’dan destek talebinde bulundu. Daha sonra İlçe Kaymakamımız Adem ÇELİK ve ardından Isparta Valisi Vahdettin ÖZKAN katılımcılara hitap ettiler.

Açılış konuşmalarının ardından ilçemizde kiraz üreticiliği ile uğraşan vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirilen en iyi kiraz yetiştiriciliği ödül töreninde dereceye giren üreticilerimize ödülleri takdim edildi.

İftar yemeği öncesi Dolunay Grubunun ilahileri yer aldı, iftar vaktinden hemen önce Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak dua edildi. Katılımın bir hayli fazla olduğu festival etkinliklerinde ezanın okunmasıyla birlikte katılımcılar oruçlarını açtılar.

İftar yemeğinin hemen ardından Dolunay Grubunun semazen gösterileri yer aldı.