ULUBORLU'DA 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI KUTLAMALARI

Uluborlu'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları düzenlenen törenlerle gerçekleştirildi.

23 Nisan etkinlikleri sabah saat 09:00'da Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı.

Halkımızın da yoğun ilgi gösterdiği kutlamalar havanın soğuk olması dolayısıyla saat 10:00'da ilçemiz Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda devam etti. İlçe Kaymakamımız Adem ÇELİK, Garnizon Komutanımız İhsan ÇINAR ve Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet ÇERÇİNLİ öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın bayramını kutladılar. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve bağımsızlık uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve akabinde Müzik Öğretmeni Soner DOĞANAY eşliğinde İstiklal Marşımız okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa KABASAKAL yaptı. Öğrencilerimizin okudukları birbirinden güzel şiirlerle törene devam edildi. Okunan şiirlerin ardından Çakır Hasan Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı halk oyunları gösterisi yapıldı ve hemen ardından yine Çakır Hasan Ortaokulu öğrencilerinin hazırlayıp oynadıkları Kurtuluş Savaşı ruhunu anlatan "Pusuladaki Not" adlı gösteride katılımcıların gözleri doldu. Bu güzel gösterilerin ardından öğrencilerimiz arasında yapılan yarışmalara geçildi. Balon patlatma, penguen oyunu ve pinpon topu sektirme yarışmalarında renkli kareler yaşandı.

Tören sonunda ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında çeşitli branşlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından kutlamalar sona erdi.

Bilgi İşlem / 23.04.2015