19 MAYIS ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK ve SPOR BAYRAMI

Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu'da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 96. yılına ulaşması, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de coşku ile kutlandı.

İlçemizde kutlama etkinlikleri saat 09:30'da Cumhuriyet Meydanı'na çelenk konulması ile başladı. Çelenk konulmasını müteakip Ulu Önder Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz Türk büyükleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşımız okundu. Törenin sona ermesi ile birlikte etkinliklere saat 10:00'da devam edildi.

İlçe Kaymakamımız Adem ÇELİK, Garnizon Komutanımız İhsan ÇINAR ve Belediye Başkanımız Mehmet ÜNVERDİ öğrencilerimizin ve halkımızın bayramını kutladılar. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali DAMLAR yaptı. İlçemiz öğrencilerinin seslendirdiği birbirinden güzel gençlik şiirlerin ardından Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan halk oyunları gösterilerine yer verildi. Uluborlu Selahattin KARASOY Meslek Yüksek Okulu Müzik Grubunun türkü dinletisi katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

Kutlamaların son kısmında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı konulu düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından Cumhuriyet Meydanındaki kutlamalar sona erdi.

Bilgi İşlem / 19.05.2015