ULUBORLU'DA 18 MART ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ ANMA TÖRENİ ETKİNLİKLERİ

18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yılı ve Şehitleri Anma Günü ilçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Törenler saat 09:15’de ilçemiz Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başladı. Çelenk sunma töreninin ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimiz anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılasının ardından programa katılan şehit yakınları, gazilerimiz ve protokol üyelerini İlçe Kaymakamımız Adem ÇELİK makamında ağırladı.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinlikleri Alaaddin Keykubat Halk Kütüphanesi konferans salonunda yapılan ve bu yıl Uluborlu Anadolu İmamhatip Lisesi tarafından hazırlanan anma programıyla devam etti. İlçe protokolü, okullardan öğrenci grupları ve halkımızın izlediği tören Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin manevi huzurunda 1 dakikalık Saygı Duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Uluborlu Anadolu İmamhatip Lisesi Müdürü Mustafa ÇETİN yaptı.

Öğrencilerimiz günün önemini anlatan birbirinden güzel şiirler okudular. Kahraman Mehmetçiğin cepheye yani ölüme nasıl koşarak gittiğini konu alan "Çanakkale Geçilmez" adlı oratoryo izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Daha sonra Çanakkale Şehitlerini konu alan video gösterisine geçildi. Çanakkale Zaferi ile ilgili fotoğrafların yer aldığı gösteride o günlerin tarihsel gelişiminden bahsedildi. Öğrencilerimizin hazırlayıp oynadığı "Destanlaşan Çanakkale" isimli tiyatro gösterisi sergilenirken duygu yüklü anlar yaşandı. Öğrencilerimiz Kahraman Askerlerimizin vatanı nasıl savunduğunu, yaralı düşmana bile yardım eden atalarımızın cephede neler yaşadıklarını canlandırdılar.

18 Mart Çanakkale Şehitlerimizi Anma Günü etkinlikleri nedeniyle düzenlenen "Çanakkale Zaferi ve Şehitlik" konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi.

Tören sonunda ilçe vaizimiz Zekeriya ZEREN tarafından şehitlerimizin ruhlarına duada bulunuldu.

Bilgi İşlem / 18.03.2015