ULUBORLU'DA 12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ ve
MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün 94. Yıldönümünü Kutlaması ve İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u anma günü ilçemizde düzenlenen törenle kutlandı.

İlçemiz Alaaddin Keykubat Halk Kütüphanesi Konferans Salonunda düzenlenen törene İlçe Kaymakamımız Adem ÇELİK, Garnizon Komutanımız İhsan ÇINAR, Belediye Başkanımız Mehmet ÜNVERDİ, daire amirlerimiz, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldılar.

Program ebediyete intikal eden Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Türk büyükleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Fizik Öğretmeni Kenan Kamil ERDOĞAN yaptı. Katılımın bir hayli yoğun olduğu törende öğrencilerimizin seslendirdiği duygu yüklü Mehmet Akif şiirleri beğeniyle dinlendi.

İstiklal Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un hayatı ve İstiklal Marşı'nın nasıl yazıldığını anlatan slayt gösterisi sunuldu. Öğrencilerimiz tarafından hazırlanan bir gazinin verdiği ders adlı piyes gösterisi düzenlendi.

Piyesin hemen ardından yine öğrencilerimizin hazırlamış olduğu kurtuluşa giden yol adlı oratoryo katılımcılara duygu yüklü anlar yaşattı. Uluborlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği birbirinden güzel eserlerden sonra 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif ERSOY'u anma günü ile ilgili düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi.

Ödül töreninin ardından program sona erdi.

Bilgi İşlem / 12.03.2015