Bundan tam 50 yıl önce dönemin Belediye Başkanı Halil Ustaoğlu tarafından Orman Bakanlığı  Ağaçlandırma ve Erozyonu Kontrol Genel Müdürlüğü’ne verilen dilekçe ile Pupa Çayı havzasının ağaçlandırılarak erozyonun önlenmesi yönünde talepte bulunuldu.

Projeden önce sel ve taşkınlardan dolayı onlarca can yitirilmiş ve ilçe halkının malları telef olmuştu. Dilekçeye istinaden ilçemizde yapılan inceleme sonrasında havzanın ağaçlandırılması ve erozyon önleme tesisleri yapılması kararı alınarak çalışmalara başlanıldı.

Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü ve Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'nün birlikte hazırladığı tespitlere göre; "Dönemin Belediye Başkanı Halil Ustaoğlu’nun bu girişimi sayesinde 50 yıl önce Pupa çayının erozyonunun önlenmesi, baraj havzasının ağaçlandırılması ve dolayısıyla sel, taşkın gibi afetlerin etkisini azaltmaya yönelik bir ormancılık projesi başlatılmış ve projenin güzel sonuçları günümüzde görülmüştür."

Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Aziz Tuna; "Bu güzel çalışmaları gerçekleştiren başta dönemin Belediye Başkanı Merhum Halil Ustaoğlu’na, Orman Teşkilatı’na ve canla başla çalışan Uluborlu Halkını yad ediyoruz." dedi.