Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima bugün ilçemizi ziyaret etti.

Geçtiğimiz yıl makamında Japon Büyükelçi Akio Miyajima’yı ziyaret ederek Uluborlu’ya davet eden Belediye Başkanımız Mehmet Aziz Tuna’nın daveti üzerine bugün saat 11:00 sularında Japon Büyükelçi ilçemizi ziyaret ederek makamında Belediye Başkanımız Mehmet Aziz Tuna ile görüşmeler yaptı. Bir süre makamda Uluborlu hakkında bilgiler alan Büyükelçi sonrasında kiraz bahçelerini gezdi. Uluborlu kirazı hakkında Belediye Başkanımız Mehmet Aziz Tuna’dan bilgiler alan Büyükelçi dünyaca ünlü kirazımızın tadına hayran kaldı. Sonrasında ilçemizin tarihi eserleri hakkında bilgiler alan Büyükelçiye Uluborlu’muzun meşhur böreği olan Kuyruğu Sulu Börek ikram edildi. Uluborlu manzaralı yapılan börek ikramının ardından Büyükelçi gül bahçelerini gezerek gül hakkında bilgiler aldı.

Saat 14:00 sularında ziyaret programını tamamlayan Japonya Büyükelçisi Akio Miyajima nazik davetinden dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Aziz Tuna’ya teşekkür ederek ilçemizden ayrıldı.